syssel, (oldnord. sýsl 'arbejde, embede, embedsområde'), i middelalderen en administrativ enhed, særlig i Jylland, Norge og på Island. Sysler træffes i øvrigt enkelte steder i Sverige samt i Estland - Den Store Danske

Vores kollektive bevidsthed 

Først og fremmest optræder syssel i vores hjemstavn - Vendsyssel - som vi holder meget af. Af den grund er SYSSELS formål at skabe podcasts af kultur- og lokalhistorisk værdi for Vendsyssel og det øvrige Nordjylland. Ved at formidle vores kollektive bevidsthed ved hjælp af konstruktiv og gravende journalistik med hørebilledet som ramme, er vi Nordjyllands mest uafhængige podcastmedie med base i Aalborg!


 

SYSSEL ER STØTTET AF KULTURKANTEN OG APOTHEKER FRU ANNA CHRISTIANSENS MINDEFOND FOR FREDERIKSHAVN

Udgivelser 2019-20
 
Det Tveæggede Sværd: En podcastserie om civilisationens bedste set i lyset af Danmarkshistoriens største arbejdsmiljøskade på Dansk Eternit-fabrik. 

Den sorte panters og sideproduktionen for børn Udbryderkattekongen om den sorte panters eventyr udgives i samarbejde med Aalborg Zoo.

Havgudens ø: En podcast om verdensarven på Læsø.

Samarbejdspartnere: Aalborg Stadsarkiv og Aalborg Zoologiske Have. Med støtte fra KulturKANten.

Medieetik og kildebeskyttelse

Vi tilstræber mangfoldighed i vores valg af kilder for at afspejle samtiden så nuanceret som muligt med et mål om en kritisk, men især konstruktiv og saglig tilrettelæggelse, der er i god overensstemmelse med den gældende medieetik. Vi bruger som hovedregel kilder, der ikke ønsker at være anonyme. Det er vores ansvar at sikre, at det er klart, at udtalelser og oplysninger bruges korrekt i forbindelse med dramatik og musik. 

Podcasts

Fordi podcasts ofte streames eller downloades fra en smartphone, skal lytteren selv trække indholdet frem. Hvor radioen ikke altid kræver fuld opmærksomhed, opildner podcasts derfor ofte til et stort engagement hos lytteren. Radio og podcasts tilbyder ikke levende billeder, men er afhængig af lytterens forestillingsevne og det fortaltes troværdighed, som en god bog, er det. 

Fundraising

Syssel er dels egenfinancierede og dels af KulturKANten, hvis mål om at vække lysten, rykke grænserne og skabe sammenhængen, vi i høj grad synes, at vi efterlever i vores produktion. Tidligere har vi modtaget støtte fra Apotheker Fru Anna Christiansens Mindefond for Frederikshavn. Af den grund har vi lanceret en bæredygtig webshop, hvor du samtidig kan støtte vores arbejde. 

Fanzine

Samtidig står vi bag det digitale fanzine #fritsyssel, som løbende udkommer, uafhængigt af politiske eller økonomsike interesser. Her kan alle komme til orde, så længe der er tale om en artikel, der viser respekt for menneskers privatliv, etnicitet, nationalitet, religion og livssyn. I #fritsyssels seneste udgave "Nordjylland revisited" udfordrer vi vores opfattelse af udkantsdanmark. 

Please reload

SYSSEL PODCASTS 2018 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now